Værksted - En Lille Historie

DSC_1957_10x8_.jpg

I et lille næsten glemt område i nærheden af Amager Strandpark, København ligger et atmosfærefyldt og lidt nedslidt gammelt industrikvarter, som allerede er blevet moderne igen.

 

Her ligger House of Design og gemmer sig. Den prunkløse bygning Ved Amagerbanen 11 B, rummer en original butik med fine arkitekttegnede møbel klassikere i den eksklusive ende.


Indehaveren Lars Hildebrandt blev uddannet møbelsnedker i det hæderkronede Rud. Rasmussens snedkerier i 1979. Hos Rudolph Rasmussen fik han indpodet respekten for det traditionsrige danske møbelhåndværk. Han har gennem flere år entusiastisk restaureret møbler - nænsomt og præcist - for auktionshuse, private kunder og andre førende forretninger der handler med arkitekttegnede møbel klassikere. For Lars Hildebrandt er det vigtigt, at møblet bevarer sin originalitet, farve og udtryk og bliver så autentisk som mulig.

Vaerksted_DSC0054.jpg

Vaerksted_DSC0059.jpg

House of Design rummer et stort værksted med en stab af veluddannede møbelsnedkere og fagfolk, som har sat sig ind i møblernes historie og som brænder for håndværket. Her midt i støvet og duften af træ og olie smelter de moderne danske arkitekters drømme fra midten af sidste århundrede sammen med glæden ved formgivningen og det fine møbelhåndværk.

 

Her er flere showrooms, der bugner af lækre møbler fra en tid, hvor danske arkitekter havde deres storhedstid. Blankpolerede flammede flader og fine linjer minder om dengang, før verden gik af lave. Stole der rummer en sjæl, der kan holde i århundreder. Håndværk ført ud i sin yderste konsekvens.


2._DSC_5996.jpg