Gå til hoved-indhold

Står din møbelklassiker bare og samler støv.

Kun 500m fra Motorvejen i Tårnby og Tårnby torv ligger House of Designs værksted
Vi udfører seriøse restaureringer af Danske møbelklassikere. Vi arbejder målrettet for at bevare vores kulturarv og skabe nyt liv for vores arkitekttegnede møbler.

Indehaveren Lars Hildebrandt blev uddannet møbelsnedker i det hæderkronede Rud. Rasmussens snedkerier i 1979. Hos Rudolph Rasmussen fik han indpodet respekten for det traditionsrige danske møbelhåndværk. Han har gennem flere år entusiastisk restaureret møbler - nænsomt og præcist - for auktionshuse, private kunder og andre førende forretninger der handler med arkitekttegnede møbel klassikere. For Lars Hildebrandt er det vigtigt, at møblet bevarer sin originalitet, farve og udtryk og bliver så autentisk som mulig.

Vi giver dit møbel kærlighed.

House of Design rummer et stort værksted med en stab af veluddannede møbelsnedkere og fagfolk, som har sat sig ind i møblernes historie og som brænder for håndværket. Her midt i støvet og duften af træ og olie smelter de moderne danske arkitekters drømme fra midten af sidste århundrede sammen med glæden ved formgivningen og det fine møbelhåndværk.
 
På værkstedet bugner der af lækre møbler fra en tid, hvor danske arkitekter havde deres storhedstid. Blankpolerede flammede flader og fine linjer minder om dengang, før verden gik af lave. Stole der rummer en sjæl, der kan holde i århundreder. Håndværk ført ud i sin yderste konsekvens.

House of Design har igennem de seneste 20 år restaureret arkitekttegnede møbler
på eget værksted. Vi udfører  Reparationer for private og de forretningsdrivende der  handler med  arkitekttegnede møbler.

Når vi modtager et møbel  på værkstedet gennemgår vi møblet for skader og mangler.
Vi har dygtige medarbejdere og arbejder efter de  møbelsnedker traditioner.
Som ligger tæt op af de gode gamle værksteder som skabte vores fantastiske møbelklassikere.
Vi gennemtænker de processer møblet skal igennem, for af få det udtryk som virker mest naturligt for den tid hvor møblet blev skabt..

I dialog med kunden finder vi den bedste løsning, som ligger inden for kundens budget.

Vi hjælper gerne vores kunder med gode råd omkring møblets videre vedligeholdelse. For at nævne hvilke møbelklassikere vi har stor erfaring i kan vi nævne møbler af følgende arkitekter

Og Snedkermestre.

Hans J. Wegner,  Finn Juhl,  Børge Mogensen,  Kaare Klint,  Mogens Kock, Ole Wanscher,Kaare Klint, Willy Beck Thorald Madsen,Gustav Bertelsen, Pederpedersen, Jacob Kjær, Ludvig Pontoppidan, Kjærholm, Illum Wikkelsø, Johannes Andersen, Aksel Bender Madsen, Grethe Jalk, Flemming Lassen, Nanna Ditzel, Poul Henningsen.

Mf.

Poul Volthers Københavnerstol som blev fremstillet hos Vilhelm Lauritzen og blev formgivet i 1936, havde været ude for en hård medfart og alle dele måtte skilles ad og genskabes på ny. Her kan du se vores resultat af vores restaurering.

Finn Juhls super smukke lænestol model NV-53 medsvævende armlæn, Formgivet 1953 og udført hos snedkermester Niels Vodder. Trængte til opfriskning af armlæn og en ny polstring. Nu står den tilbage hos kunden og kan nu nyde sin smukke stol mange år fremover.

Vi har fået en af Hans J.Wegners Model CH23 lænestole ind på værkstedet. Her er samlingerne gået og træet er flækket og vi må slå den fra hinanden og isætte nye tapper, hvorefter stolen må samles på ny og efterbehandles.

Nå vi modtager et møbel gennemgår vi følgende:
Vi gennemgår møblet for fejl og mangler.
Vi lægger en plan, hvad angår hvilke processer vi skal igennem
for at opnå det absolut bedste resultat af vores restaurering.
Vi vil gerne høre hvad du tænker og hvad du ønsker at få udrettet.

Her ser vi 1 af vores 2 værksteder ved indflytning af vores nye lokaler på Holmbladsgade.
Der gik ikke mange dage før værkstedet var proppet af møbler til restaurering.
 

Vi gør en stor ære i at udføre vores restaurerings opgaver
efter gamle og stolte håndværks traditioner.
Vi har alle år siden 2003 altid haft en møbelsnedker lærling,
som kan være med til at bevare vores vores kulturarv.
Vi elsker at bruge det gamle snedkerværktøj og laver det meste i hånden.

Vi har materialer og plejemidler lige ved hånden,
Så vi er klar til at give den bedste efterbehandling.
Hver træsort kræver hver sin egen overfladebehandling.
Det er vigtigt at den er så original som muligt.